Nevidljivi uživo #37

Nina Romić

Nina Romić jedna je od najcjenjenijih domaćih kantautorica mlađe generacije i jedna od pokretačica novog ženskog kantautorskog vala u Hrvatskoj. Glazbom se profesionalno počela baviti 2006., kada je objavila EP u suradnji s dubrovačkim sastavom Izae. Samostalno je debitirala 2010. vrlo uspješnim albumom ‘Daljine’, a već je albumom ‘Ptice’ zasjela na većinu top-lista u 2012. Albumom ‘Stablo’ iz 2014. osvojila je prestižnu nominaciju Impala za najbolji europski album, a 2018. izašao je i hvaljeni album ‘Sloboda’.

U svom je radu surađivala s mnogim cijenjenim imenima domaće scene, poput benda Pridjevi, a jedna od važnijih suradnji je s Dunjom Knebl, uz koju počinje istraživati i hrvatsku tradicijsku muziku. Zajedno su snimile božićni etno album ‘Dođe Božić oj Koledo’, koji je bio nominiran za Porina u kategoriji etno glazbe.

Aktivna je i u promociji drugih muzičara, pa je neko vrijeme s Antom Perkovićem i Lukom Belanijem vodila uspješni projekt Škrabica u zagrebačkoj Booksi, a od 2012. radi i kao umjetnička voditeljica programa ‘Začarana Močvara’ u Močvari.

U emisiji Nevidljivi uživo predstavlja novi materijal s nadolazećeg, petog studijskog albuma ‘Jezero’.